37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   19 semne care arată că nu ești mulțumit cu locul tău de muncă și că trebuie să faci o schimbare. Te regăsești?

19 semne care arată că nu ești mulțumit cu locul tău de muncă și că trebuie să faci o schimbare. Te regăsești?

21.11.20161.576 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Dacă te simți în mod constant mizerabil la locul de muncă, sentimentele tale ar putea fi mai mult decât ceva trecător.

Desigur, locul de muncă este  un locul unde trebuie să fii la maxim concentrat pentru a-ți face treaba bine. Nu fiecare zi este fantastică. De multe ori, te vei simți stresat sau chiar un pic abătut. Oricum, dacă îți iubești, sau doar îți place ceea ce faci, aceste senzații vor trece în timp, scrie Business Insider.

Dacă ești cu adevărat nemulțumit de locul de muncă o perioadă mai îndelungată, viața ta ar putea să nu mai fie atât de roz.

Iată câțiva indicatori care ar trebui să te facă să înțelegi că job-ul tău te face nefericit.

TE-AI PLICTISIT DE VIAȚĂ
Acest lucru ar putea fi un caz clasic în care munca îți acaparează viața. Dacă nu te simți provocat și motivat în birou, s-ar putea să experimentezi sentimente de nemulțumire și de inerție în alte domenii ale vieții tale.

ÎI URĂȘTI PE TOȚI COLEGII TĂI
Toată lumea are pe cineva la birou cu care s-ar putea să nu se înțeleagă. Dar cu siguranță sentimentele de antipatie nu ar trebui să fie față de toți sau față de majoritatea colegilor tăi. În cazul în care colegii tai sunt enervanți, este posibil ca tu să fii „problema". Oricum, nu este o situație bună atunci când ești întotdeauna supărat pe cineva.

EȘTI BLOCAT ÎNTR-UN IMPAS
Per general, totul este ok sau nimic rău nu se întâmplă. Totuși te simți într-un impas. Dacă te simți blocat, asta ar putea  avea legătură  cu satisfacția ta generală de viață. Este, probabil, timpul să schimbi lucrurile din viața ta.

ÎȚI URĂȘTI ȘEFUL
Sunt atât de multe clișee despre șefi răi și enervanți, dar asta nu e atât de important. Important este dacă într-adevăr nu sunteți compatibil ca și echipă, nu te regăsești în ideile și viziunile pe care ți le sugerează, sau pur și simplu nu vă potriviți în stil și activități.

NU MAI EȘTI PASIONAT DE CEEA CE FACI
Te simţi complet detașat de munca ta. Nu mai ești entuziasmat cu privire la orice gen de proiecte sau posibilități de viitor. Dacă nu ești atent, sau simți apatie față de munca ta,  s-ar putea ca în cele din urmă să fii nevoit să faci o schimbare în viața și cariera ta.

ABIA DE TE POȚI DA JOS DIN PAT
Asta e de înțeles, într-o măsură. Paturile sunt destul de minunate. Cei care nu sunt persoane energice, preferă să lenevească în pat. Cu toate acestea, în cazul în care ridicatul de pe saltea este o luptă emoțională de zi cu zi, acesta ar putea fi un semn că într-adevăr ți-e groază și silă să mergi la muncă.

NU EȘTI PLĂTIT SUFICIENT
Îți faci treaba bine, dar nu ești plătit. Poate că a fost cândva acceptabil, dar asta a fost doar la început. Acum ai dori să fii compensat mai generos pentru faptul că ai acceptat mai multe responsabilități. Dacă simți acest lucru, este, probabil, timp pentru a vorbi despre obținerea unei măriri de salariu sau de a trece la o companie care te va compensa în mod echitabil.

NU MAI REUȘEȘTI SĂ ÎȚI VEZI PRIETENII ȘI FAMILIA
Un dezechilibru între viața profesională poate duce la o viață tristă. Dacă ai în mod constant grijă de afaceri și îți dedici majoritatea timpului lucrului,  riști  să îți deteriorezi relațiile personale.

EȘTI SUBAPRECIAT
Simți în mod constant că  potențialul tău nu este exploatat. Aptitudinile și talentele tale sunt insuficient utilizate. Vocea ta pur și simplu nu se aude. Poate că e timpul să cauți altceva pentru a te simți împlinit.

AI ZERO ENERGIE
Te simți lent. Te simți somnoros la birou, chiar dacă știi că ești pe deplin odihnit. Aceste senzații ar putea fi un semn că lucrul absoarbe toate energia ta. Munca poate fi dificilă, dar nu ar trebui să lase întotdeauna sentimentul ca și cum ai avea o carapace asupra ta.

NU TE POȚI CONCENTRA
Tu stai la birou și lucrezi. Ore mai târziu, îți dai seama ca nu ai realizat nimic. Tot ce ai făcut a fost să verifici toate platformele de social media, să te uiți la ceas, și să vorbești cu vecinii de birou. Toată lumea devine distrasă, dar dacă ești o persoană, în general, competentă, care nu poate să se concentreze, este posibil ca munca ta să fie nepotrivită pentru tine.

TE SIMȚI PROST
Dacă te simți întotdeauna prost la locul tău de muncă, asta e clar că ceva nu e bine. Poate că job-ul pe care îl ai te denaturează a specialist și te „trage în jos".

EȘTI MAI INTERESAT DE LOCURILE DE MUNCĂ ALE PRIETENILOR
Dacă petreci prea mult timp urmărind profilurile prietenilor, s-ar putea să simți o ușoară invidie legată de locul de muncă al acestora. Te temi de faptul că munca ta este inferioara și simți că îți lipsesc unele posibilități mai bune. Gelozia este suficientă pentru a face pe cineva nefericit.

TE PLÂNG PE JOB-UL TĂU
Dacă ești cu adevărat nefericit și neîmplinit la locul de muncă, poți începe să-ți petreci timpul cu familia și prietenii tăi. Poate că asta te va readuce la „viață", iar dacă asta nu se va întâmpla, fă neapărat o schimbare.

NU MAI VEZI NIMIC BUN LA LOCUL TĂU DE MUNCĂ
Atunci când te simți aiurea, ai tendința să vezi paharul ca pe jumătate gol. Chiar dacă sunt și unele lucruri bune la locul de muncă, totuși, tu te vei concentra probabil pe un lucru rău.

STAI CU GÎNDUL LA MUNCĂ ȘI DUMINICA
Duminica nu este, de obicei, o zi de relaxare în cazul în care munca ta te face nefericit. Anxietatea cu privire la locul de muncă înseamnă că vei avea un final epuizant mental pentru week-end.

EȘTI IRITABIL
Dacă ești nefericit la locul de muncă, s-ar putea să te irite un simplu sunet al telefoanelor colegilor tăi, sau sunetul unui coleg care mestecă gumă. Chiar mai rău, noua ta atitudine de morocănos ar putea să te urmeze acasă, și să afecteze relațiile cu prietenii și membrii familiei.

NICIODATĂ NU VORBEȘTI DESPRE MUNCĂ
Treaba ta nu este top secret, dar este destul de normal să vorbești despre asta. Cei mai mulți oameni au cel puțin una sau două povestiri amuzante despre munca lor pentru a le împărți cu prietenii. În cazul în care cineva te-a luat prin surprindere cu o întrebare despre munca ta și tu nu vrei să îi răspunzi, fie pentru că nu vrei să vorbești despre asta sau nu ai nimic bun de spus, poate că e un semn că ar trebui să fie în căutarea unui alt loc de muncă.

LIMBAJUL TRUPULUI ESTE „OPRIT"
Trupul este primul care te dă de gol. Faptul că nu poți să schițezi nici măcar un zîmbet sau faptul că ai întotdeauna umerii lăsați în jos, s-ar putea ca sentimentele tale despre muncă să nu fie dintre cele mai bune. Fă ceva în legătură cu asta.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...