37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   13 întreprinderi de stat solicită scutirea de plata impozitului pe profit

13 întreprinderi de stat solicită scutirea de plata impozitului pe profit

03.04.20121.275 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

13 întreprinderi de stat solicită scutirea de plata impozitului pe profit

 

13 întreprinderi de stat solicită scutirea de plata impozitului pe profit sau dividende pentru anul 2011. Printre ele se numără aşa giganţi, ca „Tutun-CTC”, „Cricova”, „Milestii Mici”, ”RED Nord-Vest”, „RED Nord” şi altele. Totodată, directorul combinatului de tutun din Chişinău a primit pentru câteva luni de muncă o primă de peste un milion de lei.

Întreprinderile cu capital de stat îşi explică demersul prin performanţele financiare precare, precum şi prin necesitatea realizării unor investiţii. Astfel, combinatul de tutun din Chişinău intenţionează să investească aproximativ 75 de milioane de lei în achiziţionarea unei linii de etichetare cu laser a ţigărilor, precum şi a unor dispozitive care vor permite reducerea conţinutului de gudron în ţigarete.

În lista companiilor care au solicitat scutiri financiare, se află Centrul de carantină, identificare şi expertiză de arbitraj, Combinatul Mileştii Mici, Centrul de Stat pentru certificarea produselor de uz fitosanitar şi a fertilizanţilor, Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială şi Certificare, Uzina de sticlă din Chişinău, Institutul Naţional de Standardizare şi Metrologie, Comdinatul de tutun din Chişinău, întreprinderea Viorica-Cosmetic, Barza albă, Armo-beton, staţiile de livrare a energiei electrice RED Nord-Vest şi RED Nord.

Comentarii

  1. lobbystu spune:

    sigur ca trebuie acordata aceasta scutire, ca ei pina in 2011 nici vorba sa se gindeasca la investitii, o imbecilitate demna de R.M. IMXO

  2. V.I. spune:

    Daca o sa fie akceptata solicitarea in cauza,earasi o sa ne ciocnim cu nedreptatea!!! Ce,numai intreprinderile de Stat au nevoie sa faca investitii??? Si,e drept mentionat mai sus-Unde au fost efectuate investitii pina in anul 2011??? Sau,atunci,cei „saraci” au primit prime de sute de mii(kear mii frica sa zic-millioane),ear,acum,kind vine vremea de achitata ceia,ce trebue sa achite toti,se poate de cerut si scutire!!!???….Imi aminteste amnistia,petrecuta in 2007: au cistigat numai intreprinderile,care sau eskivat de la plata impozitelor,dar cei,ce plateau tot cinstit- „sau bucurat enorm” de aceasta…. Insa,ce folos,ca ne revoltam-tot una hotarirea o primesc cei,ce cer scutirile si amnistiile acestea………………….

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...