37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   110 manageri din Moldova şi-au găsit parteneri de afaceri în Germania

110 manageri din Moldova şi-au găsit parteneri de afaceri în Germania

18.01.20131.209 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

110 manageri din Moldova şi-au găsit parteneri de afaceri în Germania

Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei şi Asociaţia Germană pentru Cooperare Internaţională (GIZ) au prezentat astăzi bilanţurile Programului moldo-german de sporire a calificării managerilor (MTP) şi au stabilit planul de acţiuni pentru anul 2013.

De la lansarea proiectului, în 2009, pînă în prezent, 110 manageri din Moldova au fost instruiţi şi au făcut stagii practice timp de o lună în Germania, unde şi-au găsit parteneri de afaceri, informează MOLDPRES.

Potrivit Victoriei Cotici, director al Centrului de Formare Continuă al CCI, scopul MTP este stabilirea şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare între reprezentanţii mediului de afaceri din Moldova şi Germania, precum şi sporirea calificării managerilor, conform standardelor şi politicilor europene. "În anul 2012 la proiect au participat 25 de manageri de la diferite companii autohtone, iar în prima jumătate a anului curent, încă 18 persoane vor prelua experienţa germană în afaceri. După un curs de pregătire teoretică în Moldova, deja la sfîrşitul acestei săptămîni, primul grup, format din 7 manageri, va pleca în Germania. Acolo vor continua instruirea, vor vizita întreprinderi şi vor participa la întrevederi de afaceri. În Germania, fiecare participant primeşte o bursă, este asigurat cu cazare, alimentare şi transport intern", a precizat sursa citată.

Guido Reinsch, coordonatorul GIZ al Programului, a subliniat, la rîndul său, că spre deosebire de anii precedenţi, în anul curent, managerii din Moldova vor avea posibilitatea să participe la stagiu în cadrul unor grupe internaţionale, specializate în unul din domeniile: eficienţa energetică la întreprinderi, conservarea energiei clădirilor, surse alternative de energie, ocrotirea sănătăţii, agricultură, etc. "Din grupele internaţionale vor face parte manageri din Moldova, Ucraina şi Belarus. Aceasta este o practică nouă, care va permite extinderea arealului de colaborare atît bilateral, cu companii din Germania, cît şi multilateral - cu potenţiali parteneri din ţările respective", a accentuat Guido Reinsch.

Victoria Cotici a mai afirmat că la MTP pot participa manageri cu vîrsta cuprinsă între 25 şi 40 de ani, experienţă de muncă de minimum 3 ani, care cunosc limba engleză sau germană. De asemenea, este necesar ca întreprinderea pe care o reprezintă să aibă interese comerciale bine determinate pentru Germania. Interviul de selectare a candidaţilor în vederea completării grupelor pentru anul 2013 se va desfăşura în perioada 29-30 ianuarie 2013, la Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova, notează MOLDPRES.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...