37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   11 cazuri de comerţ ilicit depistat la piețele de flori din municipiul Chișinău

11 cazuri de comerţ ilicit depistat la piețele de flori din municipiul Chișinău

04.09.20131.247 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

11 cazuri de comerţ ilicit depistat la piețele de flori din municipiul Chișinău

Inspectoratul Fiscal de Stat pe mun. Chişinău, având obiectivul de a preveni, a combate şi a identifica faptele ce contravin normelor legale, în perioada 20.08.2013 – 01.09.2013 a întreprins un şir de acţiuni de monitorizare a activităţilor de comerţ efectuate de persoanele fizice, întreprinderile individuale şi societăţile comerciale care oferă spre vânzare flori, angro şi cu amănuntul, în locurile autorizate din mun. Chişinău.

În zilele de 20, 30, 31 august şi 01 septembrie 2013 au fost efectuate vizite în locurile unde agenţii economici comercializează flori şi au fost înmânate înştiinţări privind necesitatea conformării benevole la prevederile legislaţiei în vigoare. 

Pe 30 august 2013 au fost efectuate controale fiscale prin metoda verificării operative la piaţa de flori din Centru Comercial „Fidel” şi piaţa de comerţ de flori angro din str. Calea Basarabiei, în cadrul cărora au fost stabilite 11 cazuri de comerţ ilicit de flori, fiind întocmite 11 procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi, în baza art.263 alin.(1) din Codul Contravenţional, în sumă totală de 7700 lei.

Menționăm că în decursul zilelor de 30 august – 01 septembrie 2013 s-a efectuat monitorizarea activităţilor de comerţ desfăşurate de persoanele fizice, întreprinderile individuale şi societăţile comerciale care oferă spre vânzare flori de seră şi gradină în locurile autorizate pentru aceasta din mun. Chişinău. Acţiunile în cauză s-au efectuat prin deplasarea funcţionarilor fiscali la locurile unde are loc comerţul cu flori cu amănuntul din toate sectoarele mun. Chişinău, fără a deranja activitatea vânzătorilor şi a-i convinge pe vânzătorii de flori să se conformeze benevol normelor legale.

Comentarii

  1. c spune:

    Ca parca pina acum nici nu s-a stiut ca la noi se practica astfel de comert…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...