37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   11 abateri fiscale înregistrate în domeniul transportului auto de pasageri în cadrul unei operațiuni comune a SFS, INP și ANTA

11 abateri fiscale înregistrate în domeniul transportului auto de pasageri în cadrul unei operațiuni comune a SFS, INP și ANTA

25.01.2017278 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat de comun cu Inspectoratul Național de Patrulare și Agenția Națională a Transportului Auto au desfășurat, ieri, 24 ianuarie 2017, o operațiune de amploare pe teritoriul municipiului Chișinău. Acțiunea a avut drept scop combaterea fenomenului transportării ilegale de pasageri și conformarea contribuabililor care prestează astfel de servicii în regim de taxi.

În baza unui șir de sesizări primite de la populație, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a inițiat o acțiune de amploare de comun cu INP și ANTA. Astfel, verificările de specialitate s-au desfășurat, concomitent, în diverse sectoare ale capitalei. Taximetriștii au fost trași pe dreapta, iar în urma verificării activității lor s-a dovedit că unii șoferi prestează ilegal servicii de transportare a pasagerilor.

Totodată, au fost somați să staționeze și mașini din cadrul firmelor de taximetrie din capitală. În rezultatul operațiunii de astăzi, inspectorii fiscali au înregistrat 8 cazuri de practicare ilegală a activității de transportare a pasagerilor în regim de taxi și trei cazuri de desfășurare a activității de întreprinzător cu neeliberarea bonului de casă.

Din motiv că în anul trecut a fost pus moratoriu asupra controlului de stat (instituit prin Legea RM nr. 18 din 04.03.2016) SFS nu a desfășurat acțiuni masive de verificare în segmentul respectiv, accentul fiind pus pe măsurile de conformare benevolă. Astfel, în rezultatul acțiunilor de verificare pentru anul 2016, agenții fiscali au constatat circa 270 cazuri de practicare ilicită a activității de întreprinzător în segmentul respectiv, dintre care, doar în perioada lunii decembrie, au fost documentate 61 cazuri. În baza acestor încălcări au fost întocmite procese-verbale și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de circa 480 mii lei.

Inspectoratul Principal Fiscal de Stat atenționează: operațiunile comune de acest gen se vor extinde pe întreg teritoriul țării.

NOTĂ: Conform prevederilor Codului Contravențional (art. 263 al.1), practicarea ilicită a activității de întreprinzător prevede o pedeapsă cu amendă în valoare de la 1000 la 3000 lei. În cazul agenților economici, transportarea călătorilor fără emiterea biletelor, este sancționată cu amendă de 3000 lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...