37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   10 idei de vara pentru contabili

10 idei de vara pentru contabili

12.08.2014966 views Contzilla.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

10 idei de vara pentru contabili

In multe industrii (cu exceptia turismului ) dupa depunerea bilantului la semestru (daca este cazul) perioada de vara este o perioada mai putin aglomerata.

Iata 10 idei de activitati pe care ai putea sa le programezi in aceasta perioada:

1.Arhivarea tuturor documentelor –la zi . De multe ori , arhivarea este o activitate care in lista prioritatilor ramane pe ultimele locuri , mai ales in cazul firmelor cu multe documente.De aceea, vara este perioada in care se poate recupera aceasta intarziere .

2.Pregatirea manualului de politici si proceduri contabile sau actualizarea/completarea in functie de specificul activitatii.

3. Efectuarea unei verificari a mijloacelor fixe si etichetarea lor (o pre-inventariere), astfel incat inventarierea finala sa se faca mult mai usor;

4. Pregatirea unui manual de proceduri de inventariere si pregatirea formatului documentelor care se vor utiliza la inventariere , astfel incat , atunci cand se va derula inventarierea sa mearga totul mult mai usor.

5. Pregatirea listei cu obiecte de inventar, si asigurarea ca exista receptii si ca se pot identifica fizic.

6. Revizuirea fiselor de post pentru angajatii din departamentul financiar –contabil;

7. In aceasta perioada, puteti sa efectuati chiar un audit pe baza datelor din balanta in care pot fi identificate si corectate anumite solduri eronate – ceea ce va fi de mare ajutor la intocmirea situatiilor financiare anuale;

8. Vara poate fi o perioada pentru analiza gestiunii activitatii : care sunt cheltuielile pricipale, gasirea de modalitati de reducere a lor, care sunt sursele de venit, marja aplicata si evolutia ei, etc.

9. Pregatirea unui buget de cheltuieli si venituri si intocmirea unui plan pentru perioada urmatoare; de regula firmele mici nu intocmesc bugete – insa acesta se poate doveni un exercitiu util.

10. Verificarea mai atenta a situatiei furnizorilor neincasati –si luarea de masuri privind inchiderea soldurilor; verificarea contractelor.

Comentarii

  1. Vacanta spune:

    Mai adaugati o idee: vacanta de vara.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...