37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   1.000 de lei AMENDĂ pentru cei care nu vor depune declaraţiile pe venit până la 31 martie

1.000 de lei AMENDĂ pentru cei care nu vor depune declaraţiile pe venit până la 31 martie

01.03.20121.444 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1.000 de lei AMENDĂ pentru cei care nu vor depune declaraţiile pe venit până la 31 martie

 

Fiscul va aplica amenzi de 1.000 de lei pentru cei care nu vor depune declaraţiile pe venit până la 31 martie. Este pentru prima dată când se recurge la o astfel de penalitate. Cei care vor depune declaraţiile cu întârziere vor plăti o amendă de 200 de lei.

Declaraţiile privind impozitul pe venit se depun la oficiile fiscale teritoriale conform vizei de reşedinţă. Totuşi, cei care lucrează în alte localităţi pot opta pentru declaraţia electronică. Pentru asta, este nevoie de a completa formularul plasat pe site-ul www.fisc.md

"După îndeplinirea tuturor acestor proceduri, utilizând cheia, apasă tasta de transmitere şi declaraţia este transmisă în baza de date, pe serverul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat şi nu are nevoie să se prezinte la Inspectoratul Fiscal", a explicat George Cojocari, director-adjunct Serviciul Fiscal de Stat.

Semnătura electronică poate fi obţinută la oficiile Fiscservinform din Chişinău, Bălţi şi Comrat.

"Această abonare este totalmente gratuită. Se completează acest acord, primiţi un instructaj, cum să folosiţi acest serviciu, apoi generaţi şi primiţi cheia de autentificare", a precizat Vitalie Coceban, director "Fiscservinform".

Mai mulţi contribuabili optează pentru declaraţia pe venit electronică:

"Sunt nişte facilităţi destul de avantajoase,economisirea timpului",

"E comod, câştig timp, o ştiu şi de la serviciu. Prin această modalitate reuşesc să-mi fac mai mult timp, nu mergi nicăieri şi nu eşti limitat în timp",

"E foarte comod, nu avem ore stabilite când trebuie să prezentăm darea de seamă, nu avem în faţă un birocrat care să ne spună părerea lui".

În 2010 au fost depuse aproape 120 de mii de declaraţii privind impozitul pe venit, dintre care doar 3.000 au fost depuse on-line.

Comentarii

  1. Igor spune:

    De ce nu pun amenzi la deputati ca e haos in Parlament.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...