37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Primele rezultate ale reformei fiscale, implementată din 1 octombrie

Primele rezultate ale reformei fiscale, implementată din 1 octombrie

05.11.20181.090 views Ministerul Finanțelor
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

În urma întrării în vigoare, din 1 octombrie curent, a reformei fiscale ce prevede, în special, micșorarea impozitului pe venit de la 18% la 12% și majorarea scutirii personale anuale până la 24 de mii de lei, mai multe persoane au început să primeasca salarii majorate.

În același timp, Ministerul Finanțelor a fost sesizat că un număr mic de angajați, din categoria personalului auxiliar, au primit salarii diminuate. Ca urmare a verificărilor efectuate operativ de către experții ministerului Finanțelor, s-a depistat că situația a fost cauzată de o eroare contabilă de calcul. Această eroare a fost corectată și în zilele imediat următoare vor fi achitate diferențele de salariu.

Pentru a depăși această problemă, vom organiza în continuare instruiri pentru contabili și managerii de instituții, astfel încât legea sa fie aplicată corect și să nu mai existe erori ca cea semnalată.

Ca măsură suplimentară de control, lansăm linia verde cu numărul de telefon 022 82 34 38, la care îndemnăm angajații care depistează neconcordanțe în modul în care le sunt calculate salariile după întrarea în vigoare a reformei fiscale, să ne anunțe. Urmând ca fiecare caz sa fie analizat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...