37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Rezultatele acțiunilor desfășurate de Serviciul Fiscal de Stat în sfera închirierilor imobiliare în perioada ianuarie-mai 2018

Rezultatele acțiunilor desfășurate de Serviciul Fiscal de Stat în sfera închirierilor imobiliare în perioada ianuarie-mai 2018

27.06.2018819 views SFS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat continuă acțiunile de aducere în cadrul legal a persoanelor fizice care obțin venturi din darea în chirie a bunurilor imobiliare. În perioada ianuarie - mai 2018 SFS a realizat diverse activități pentru sporirea randamentului în acest segment al administrării fiscale.

Astfel, Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat în acest interval de timp o campanie de informare a cetățenilor cu privire la prevederile legislației în vigoare în partea ce ține de darea în chirie/locațiune/arendă a bunurilor imobile, plasând 3.286 de pliante informative în locuri publice, instituții de stat, sedii ale Direcțiilor de deservire fiscală.

De asemenea, în cadrul acțiunilor realizate de autoritatea fiscală națională, au fost identificate 1.975 de persoane fizice proprietari care transmit în chirie bunuri imobile și au fost demarate  acțiuni de conformare față de ele.

În urma controalelor efectuate la persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile, au fost calculate suplimentar la buget plăți de bază – 341,4 mii lei, penalități – 38,5 mii lei și amenzi în sumă de 13,5 mii lei.

Drept rezultat al acțiunilor întreprinse, în perioada ianuarie - mai 2018 s-a constat înregistrarea a 3.750 de contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile de către persoane fizice.

Reiterăm că persoanele fizice care dau în chirie bunuri imobile urmează să se conformeze legislației și să achite impozitul în mărime de 7 la sută din veniturile obținute. Impozitul se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans, în orice bancă comercială sau oficiu poștal al Republicii Moldova.

Persoanele fizice care nu își onorează obligațiile corespunzătoare, riscă amenzi și sancțiuni, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...