37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Rezultatele acțiunilor de control întreprinse asupra prețurilor de comercializare a produselor social importante

Rezultatele acțiunilor de control întreprinse asupra prețurilor de comercializare a produselor social importante

14.07.2020502 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat în vederea prevenirii încălcării prevederilor Hotărârii Guvernului nr.774 din 20 iunie 2016 cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante, în perioada 1 martie-30 iunie 2020, a efectuat 1 556 verificări la unitățile comerciale a produselor alimentare și farmacii/depozite farmaceutice.

  În rezultat au fost stabilite 179 cazuri de încălcare a prevederilor modului de formare a prețului prin depășirea adaosului comercial aplicat stabilit de legislația în vigoare.

  La 125 contribuabili controlul fiscal a fost definitivat, fiind stabilit venit ilicit obţinut ca rezultat al depăşirii adaosului comercial admisibil în sumă totală de 183 326 lei.

  Pentru încălcările admise suma venitului ilicit obținut este încasat la buget, inclusiv urmând a fi aplicată amendă în mărime de 100% din suma venitului ilicit calculat.

  Serviciul Fiscal de Stat atenționează că, săptămânal vor fi desfășurate acțiuni de control la agenții economici din domeniile anterior menționate, în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor Hotărârii Guvernului nr.774 din 20 iunie 2016.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...