37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Rezultatele acțiunilor de conformare a comercianților de flori în perioada „Ultimului sunet”

Rezultatele acțiunilor de conformare a comercianților de flori în perioada „Ultimului sunet”

14.06.2019488 views SFS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat, în scopul prevenirii comerțului ilicit cu flori, fără documentarea tranzacțiilor prin mașina de casă și control, a desfășurat, recent, acțiuni de conformare prin instituirea posturilor fiscale la contribuabilii ce comercializează flori în piețele autorizate pe întreg teritoriul țării.

Astfel, în perioada 30-31 mai 2019, SFS a monitorizat activitatea a 16 piețe autorizate de flori vii din țară (67 gherete ce comercializează flori).

În perioada funcționării posturilor fiscale, volumul livrărilor înregistrate, conform datelor mașinilor de casă și control, a constituit circa 700 000 lei. În perioada similară a anului precedent, volumul livrărilor înregistrat a constituit circa 500 000 lei, respectiv se atestă o majorare a volumului de livrări cu circa 200 000 lei sau cu 8,53 %.

Dinamica în ascendență a indicatorilor de vânzări a florilor vii în perioada sfârșitului lunii mai se atestă pe parcursul a doi ani consecutiv, de când procesul este monitorizat de SFS și în timp au fost efectuate mai multe activități de conformare fiscală. Astfel, comparativ cu zilele 30-31 mai 2017, veniturile din vânzări înregistrate în 2018 au sporit cu circa 400 000 lei sau cu peste 200 %.

Totodată, drept urmare a desfășurării controalelor fiscale operative la comercianții de flori vii, au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 59 000 lei și amenzi contravenționale în sumă de 32 300 lei, fiind depistate încălcări ale prevederilor art. 2541 din Codul fiscal (neutilizarea echipamentelor de casă și control) și art. 263.1 din Codul contravențional (desfășurarea ilicită a activității de întreprinzător).

În continuare, Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare și informează despre continuarea acțiunilor de verificare operativă a subiecților care activează în segmentul respectiv.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...