37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Republica Moldova va primi 30 milioane euro asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene

Republica Moldova va primi 30 milioane euro asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene

13.07.2020370 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comisia Europeană a aprobat la data de 10 iulie debursarea tranșei a doua din cadrul Programului de asistență macrofinanciară pentru Republica Moldova în valoare de 30 milioane euro.

Decizia a fost luată după ce Republica Moldova a realizat integral acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară, care includeau măsuri importante în domeniile guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupției și spălării banilor, domeniul energiei și a climatului de afaceri și implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

În context, Comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni a apreciat pozitiv eforturile depuse de Republica Moldova în realizarea reformelor, precum cele ce vizează îmbunătățirea sistemului de justiție și combaterea corupției.

Menționăm că, tranșa a doua este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...