37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Republica Moldova și Lituania au semnat un plan de acțiuni pentru a spori cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii

Republica Moldova și Lituania au semnat un plan de acțiuni pentru a spori cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii

21.01.2020260 views MADRM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion PERJU împreună cu ministrul Agriculturii al Lituaniei, Andrius Palionis, au semnat astăzi, un plan de acțiuni pentru a spori cooperarea bilaterală în domeniul agriculturii și industriei alimentare, dintre Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și Ministerul Agriculturii al Republicii Lituania, în perioada următorilor doi ani. Ceremonia de semnare a avut loc astăzi, la Berlin, în cadrul Forumului global pentru alimentație și agricultură.

Potrivit documentului scopul este de a consolida cooperarea economică, științifică și tehnică prin  schimb de informații de interes reciproc,  organizarea de expoziții, târguri, concursuri, seminare, conferințe și simpozioane științifice și economice în domeniul agriculturii și industriei alimentare evenimente.

După ceremonia de semnare oficialii au convenit că va fi instituit un grup de lucru comun care va fi responsabil de implementarea acțiunilor din documentul semnat.

Totodată, părțile își propun să stabilească parteneriate între instituțiile științifice și de consultanță din domeniul agriculturii din ambele țări, pentru a efectua cercetări comune în toate sectoarele agriculturii.  

Potrivit ministrului Ion PERJU, partea lituaniană va susține în continuare parcursul european al țării noastre și este dispusă să ofere suport pentru consolidarea capacităților instituționale ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, inclusiv, asistență tehnică pentru proiecte pilot , în acest context.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...