37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Remunerarea fondatorilor angajați în propria companie

Remunerarea fondatorilor angajați în propria companie

Întrebare: Pot fondatorii unei societăți cu răspundere limitată (SRL), ieșiți la pensie să activeze fără salariu în favoarea dividendelor? Dacă da, în baza căror prevederi legale?

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

 1. mocanu zinaida spune:

  Apoi , poate fondatorul pensionar, sa activeze fara salariu?

  1. Maria spune:

   Răspunsul este in textul de mai sus. Ca fondatorul este pensionar sau nu – nu are nici o relevanta in cazul dat. De fapt este o discutie mai globala aici si totul depinde de foarte multi factori. Da hai sa va pun o intrebare: in companie sint 2 fondatori, fiecare are 50% din capitalul social. Unul din ei se afla peste hotare si se intereseaza de activatea companiei doar cind se ia decizia privind repartizarea dividendelor, altul lucrează (activeaza) in cadrul companiei. Este ok sa primeasca ambii doar dividende 50/50 si cel care lucreaza sa nu primeasca salariu?

 2. Drumea Alina spune:

  Am un SRL deschis in Iulie anul trecut, care ofera servicii de consultanță, nu am salariati la moment, volumul de clienti e prea mic(1 client, curind 2). Am ales varianta de a ma remunera doar prin dividende(deoarece nu am alti salariati). Nu sint platitor de TVA. Credeti ca e in regula daca merg pe aceasta varianta pina firma se extinde? Concomitent sun angajat la alta firma ca salariat. Multumesc.

  1. Adrian spune:

   Nu este o claritate, diferite organe dau diferite răspunsuri, si in timp isi modifica poziția.

 3. Ceretean Veaceslav spune:

  nu-i raspuns la intrebare

  1. Adrian spune:

   La ce va referiți? La intrebarea dnei Drumea Alina?

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...