37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Relațiile bilaterale dintre RM și Turcia discutate în cadrul ”MOLDOVA COUNTRY DAY”, din Istanbul

Relațiile bilaterale dintre RM și Turcia discutate în cadrul ”MOLDOVA COUNTRY DAY”, din Istanbul

28.10.2019346 views Camera de Comerț și Industrie
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) Sergiu Harea participă la ”MOLDOVA COUNTRY DAY”, organizată de Camera de Industrie din Istanbul, Turcia, care are drept scop prezentarea mediului de afaceri din Republica Moldova  companiilor din Turcia, oportunitățile investiționale ale țării noastre, precum și comerțul dintre cele două state.

În cadrul evenimentului, Sergiu Harea, a vorbit despre relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Turcia, evoluția comerțului exterior, programele de infrastructură implementate în țara noastră, precum și serviciile prestate de către CCI a RM, ce contribuie la internaționalizarea companiilor moldovenești. De asemenea, Președintele a informat mediul de afaceri din Turcia despre oportunitatea de a participa în consorții cu companiile din Moldova în achizițiile publice de lucrări pentru proiectele din domeniile Eficiență Energetică (EE) și Aprovizionarea cu Apă și Canalizare (AAC), finanțate de către Uniunea Europeană. Licitațiile pentru lucrările de construcții vor fi lansate în curînd de către Agențiile de Dezvoltare Regionale (Nord, Centru și Sud).

Totodată, președintele CCI a RM a declarant că în urma semnării Acordului de Liber Schimb dintre Republica Moldova și Turcia, comerțul exterior a înregistrat o creștere, atât a importului, cât și a exportului. Conform Biroului Național de Statistică, volumul comerţului exterior (fără a se ţine cont de activitatea comercială a agenţilor economici din raioanele de est) al Republicii Moldova cu Republica Turcia, în anul 2019 (ianuarie – iulie), a înregistrat suma de 374601,08 dolari USD.

Notă: ”MOLDOVA COUNTRY DAY” este organizat de către Camera de Industrie din Istanbul. La eveniment au participat Ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, dl Igor BOLBOCEANU, Directorul Agenției de Investiții din Moldova, dna Rodica VERBENIUC și membrii Camerei de Industrie din Istanbul.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...