37.9k
Home  »  Articole  »  Fiscalitate   »   Reguli noi de calculare a taxei pentru ambalaje aplicabile din 01.10.2023

Reguli noi de calculare a taxei pentru ambalaje aplicabile din 01.10.2023

18.09.20231.456 views Daniela Manolachi, contabil

În Monitorul Oficial din 01 septembrie 2023 a fost publicată Legea nr. 247/2023 prin care au fost operate modificări la Legea nr. 1540/1998 privind plata pentru poluarea mediului. Noile prevederi privind regimul de aplicare a taxei pentru ambalaje intra în vigoare începând cu 01 octombrie 2023. Potrivit modificărilor adoptate Legea nr.1540/1998 a fost completată cu noțiunea ambalaj care reprezintă produs realizat din materiale de orice natură, destinat pentru a conține bunuri și a le proteja...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

 1. EUROACCENT SRL spune:

  Buna ziua, am inteles corect ca acum fiecare care face import…produce este obligat sa calculeze taxa pentru ambalaj? Orice amalaj se taxeaza chiat si paletele de lemn?

  1. Adrian spune:

   Daca ambalajul se incadreaza in codurile pozitiilor tarifare, atunci da. Paletii din lemn sint la codul 4415 20 200.

 2. Cernei Natalia spune:

  Buna ziua, codul paletilor sau cartonului la marfa importata trebuie sa stabileasca de sinestatator fiecare agen, sau vama indica aceste coduri la devamarea marfii?

  1. Adrian spune:

   Vama nu determina codurile, fiecare entitate trebuie desinestator sa determine aceste coduri

 3. Arina Gherman spune:

  Buna ziua. Cum sa inteletem „Obligația privind taxa pentru mărfurile indicate la alin. (2) survine la data punerii la dispoziție pe piață mărfurilor respective,”? Vom declara in luna in care s-a importat marfa? Ambalajele utilizate pentru transportare – sunt deseuri de ambalaj? De la ele calculam taxa? Mlutumesc

  1. Adrian spune:

   Obligatia survine fie la producerea produselor fie la importul marfurilor. Da se calculeaza si se declara in luna in care sa efectuat importul. Taxa se calculeaza din ambalajele utilizate si nu din deseurile de ambalaje – baza de calcul reprezintă greutatea materialului din care este fabricat ambalajul (plastic, lemn, hârtie, carton, sticlă, metale (inclusiv aluminiu) și/sau compozit.

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...