37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Regulamentul cu privire la eşalonarea stingerii datoriilor majorărilor de întârziere (penalităţilor) față de BASS, modificat

Regulamentul cu privire la eşalonarea stingerii datoriilor majorărilor de întârziere (penalităţilor) față de BASS, modificat

17.01.2022174 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În vederea executării prevederilor art. 28 alin. (5) - (6) din Legea nr. 489/1999 privind sistemul public de asigurări sociale şi ajustării reglementărilor procesului de eşalonare a stingerii datoriilor majorărilor de întârziere faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat, Casa Naţională de Asigurări Sociale prin Ordinul nr. 8-A din 13.01.2022 a operat modificări la Regulamentul cu privire la eşalonarea stingerii datoriilor majorărilor de întârziere (penalităţilor) faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat.

Potrivit modificărilor operate în Regulament, după încheieirea Acordului, acesta se înregistrează de către aparatul central al CNAS în Registrul de evidenţa a contractelor, ulterior fiind remise în adresa structurii teritoriale 2 exemplare a Acordului semnat cu scrisoarea de însoțire în adresa plătitorului, structurii teritoriale a CNAS și Serviciului Fiscal de Stat. După recepţionare, structura teritorială înmânează un exemplar plătitorului şi alt exemplar, la care se anexează cererea, se păstrează în dosarul plătitorului.

Potrivit noilor prevederi, CNAS este în drept de a rezolvi acţiunea Acordului, în cazul în care plătitorul nu respectă prevederile acestuia. Rezoluțiunea Acordului se efectuează printr-o declaraţie în formă scrisă, care se remite de CNAS plătitorului, structurii teritoriale CNAS şi Serviciului Fiscal de Stat. Declaraţia reprezintă temei pentru efectuarea înregistrărilor de rigoare în Registrul de evidenţa a contractelor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...