37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Reglementarea activității în domeniul jocurilor de noroc

Reglementarea activității în domeniul jocurilor de noroc

03.08.20181.124 views Monitorul Fisc.md
(3 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Regulamentul privind organizarea jocurilor de noroc prin intermediul rețelelor de comunicații electronice prevede că sistemul informatic central al organizatorului trebuie să deţină interfaţă care să ofere Serviciului Fiscal de Stat posibilitatea de a se conecta la acesta permanent în scopul verificării vânzărilor organizatorului.

În ședința din 1 august curent Guvernul a aprobat Regulamentele-tip privind organizarea și desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc, ce constituie monopol de stat.

Astfel, au fost aprobate următoarele documente:
• Regulamentul-tip privind organizarea și desfășurarea loteriilor,
• Regulamentul-tip privind organizarea funcționării sălilor de joc cu automate de joc cu câștiguri bănești
• Regulamentul-tip privind organizarea și desfășurarea pariurilor pentru competițiile/ evenimentele sportive,
• Regulamentul-tip privind organizarea jocurilor de noroc prin intermediul rețelelor de comunicații electronice.

Documentele stabilesc drepturile și obligaţiile organizatorului jocului de noroc şi ale jucătorului şi interdicţiile aplicate acestora, cerinţele faţă de localul de joc, sală, utilajul şi mijloacele de joc, descrierea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc valoarea şi formele garanţiei financiare și condiţiile de plată a câştigurilor.

Potrivit hotărârii pentru aprobarea regulamentelor-tip, Agenția Servicii Publice va fi instituția responsabilă de coordonarea și înregistrarea regulilor de desfășurare a jocurilor de noroc elaborate de organizator și ține evidența registrelor jocurilor de noroc.

Ținerea contabilității și impozitarea activității în domeniul jocurilor de noroc se efectuează în conformitate cu Legea contabilității, Codul fiscal, Legea privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc și altă legislație în vigoare.

Importul loteriilor şi înregistrarea uneia şi aceleiaşi loterii ca două sau mai multe loterii se interzice. Fondul de câştiguri pentru toate tipurile de loterii se stabileşte în mărime de cel puţin 50% din valoarea totală a biletelor vândute, cu excepția loteriilor pentru care câștigul se stabilește în bază de coeficienți determinați prealabil de către organizator pentru fiecare combinație.

La desfăşurarea loteriilor în bani, garanţia financiară se stabileşte până la 25% din fondul de câştiguri al loteriei fără tiraje, cu excepţia acelei părţi care se plăteşte jucătorului imediat la punctul de vânzare a biletelor de loterie. La desfăşurarea loteriilor combinate, garanţia financiară se aplică părţii băneşti din fondul total de câştiguri.

Cât privește funcționarea sălilor de joc cu automate de joc cu câștiguri bănești, regulamentul prevede că procentul mediu al câştigului bănesc instalat tehnologic în programul de joc nu trebuie să fie mai mic de 70% din cuantumul mizelor introduse în automatul de joc.

Automatul de joc cu câştiguri băneşti trebuie să fie dotat cu cel puţin un contor electronic şi un contor electromecanic, care să păstreze informaţia despre mijloacele de joc specifice introduse şi câştigurile obţinute la sfârşitul jocului la automat şi care permit efectuarea controlului asupra rezultatelor jocurilor la acesta.

În cazul pariurilor, mărimile şi formele garanţiei financiare se stabilesc de Agenţia Servicii Publice în conformitate cu Legea cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc.

Regulamentele-tip privind organizarea şi desfăşurarea activităţii în domeniul jocurilor de noroc ce constituie monopol de stat au fost elaborate în vederea executării Legii cu privire la organizarea şi desfăşurarea jocurilor de noroc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...