37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Regimul TVA al tichetelor de masă

Regimul TVA al tichetelor de masă

13.06.20181.812 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Legea cu privire la tichetele de masă prevede că valoarea nominală totală a tichetelor de masă achitată operatorului de către angajatori nu reprezintă obiect impozabil cu TVA. Ce se întâmplă cu regimul impozitării cu TVA a livrărilor efectuate de comercianți și achitate cu tichete de masă?

Cu adevărat, alin. 2 din art. 7 din Legea nr.166 din 21 septembrie 2017 cu privire la tichetele de masă prevede că valoarea nominală totală a tichetelor de masa achitată operatorului de către angajatori nu reprezintă obiect impozabil cu TVA.

Totodată, valoarea serviciilor prestate de către operator este impozabilă cu TVA și corespunzător se va calcula TVA la valoarea comisionului pentru servicii emitere tichete de masă sau servicii rambursare a valorii tichetelor.

Obligația privind plata TVA este calculată, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, la plata pentru imprimarea tichetelor de masă (cu excepția valorii nominale), la valoarea comisionului pentru servicii de emitere a tichetelor de masa, sau servicii de rambursare a valorii acestora, precum și pentru plata serviciilor prestate de către operator, conform contractelor încheiate cu angajatorii și unitățile comerciale / de alimentație publică.

Odată transmise salariaților,tichetele de masă se află în circulație pe rol de bon de valoarea sau echivalent de numerar. Acceptarea de către comercianți a tichetelor de masă ca mijloc de plată ar putea fi tratată în mod aproape similar operațiunilor de plată cu cardul bancar și nu afectează regimul de impozitare a activității de bază a comercianților.

Prin urmare, valoarea serviciilor de alimentație publică sau valoarea produselor alimentare, vândute de către comerciant persoanei fizice care achită cu tichete de masă, va reprezenta obiect impozabil cu TVA în condițiile generale prevăzute de Codul Fiscal.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...