37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Reforma cadrului de reglementare a activității de întreprinzător

Reforma cadrului de reglementare a activității de întreprinzător

01.06.2020729 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În ultimii ani, Guvernul a continuat eforturile de îmbunătățire a reglementării mediului de afaceri, iar printre cele mai importante activități se numără implementarea Ghișeului unic electronic pentru eliberarea actelor permisive, îmbunătățirea analizei impactului de reglementare pentru actele normative noi și asigurarea funcționării Registrului controalelor de stat.

Prima componentă, extrem de actuală în condițiile crizei pandemice de COVID-19, este digitalizarea proceselor de emitere a actelor permisive prin intermediul Sistemului informațional automatizat pentru gestionarea și eliberarea actelor permisive (SIA GEAP), pe scurt – Ghișeul unic pentru eliberarea actelor permisive. Acesta a fost lansat în luna iulie 2018 și are ca obiectiv reducerea poverii administrative și crearea unui mediu de afaceri favorabil.

Agenții economici pot depune online, prin intermediul platformei servicii.gov.md, cererea de obținere a actului permisiv, pot achita online costul de procesare a informației și urmări etapa la care se află documentul său. Astfel, Ghișeul unic asigură transparența proceselor de eliberare a actelor permisive, reduce contactul agenților economici cu angajații entităților emitente, reduce numărul de proceduri și timpul pentru colectarea diverselor documente ce urmează a fi prezentate pentru obținerea unui act permisiv și respectiv costurile de operare atât pentru mediul privat, cât și pentru bugetul de stat.

Pentru a vedea mai multe despre Reforma cadrului de reglementare a activității de întreprinzător, accesați AICI.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...