37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Reforma actelor permisive aduce economii de circa $12 mil. anual

Reforma actelor permisive aduce economii de circa $12 mil. anual

23.05.2018620 views INFOTAG
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Reforma actelor permisive, pe care Guvernul a promovat-o pe parcursul anului 2017, a adus oamenilor de afaceri economii de peste $12 mil. anual. Despre aceasta comunică serviciul de presă al Guvernului cu referire la concluziile experților Corporației Financiare Internaționale din cadrul Grupului Băncii Mondiale.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în comunicat se menţionează că economiile au loc atât datorită reducerii numărului de acte permisive, cât și procedurilor de eliberare a acestora.

În opinia Consiliului Economic de pe lângă prim-ministrul Pavel Filip, până la reformă, reprezentanții mediului de afaceri cheltuiau excesiv pentru obținerea a 416 acte permisive.
Astăzi, Nomenclatorul actelor permisive aprobat de Parlament conține doar 152 de acte permisive și este divizat în trei componente: licențe, autorizații și certificate.

Adițional au fost aprobate o serie de principii noi care limitează oportunitățile de abuz din partea organelor emitente de acte permisive și exclud dreptul autorităților de a respinge fără motiv cererea de obținere a actului permisiv, depusă de agentul economic. În același timp, au fost introduse sancțiuni suplimentare pentru funcționarii care admit abuzuri în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Experţii menţionează că, după punerea în aplicare a soluțiilor de ghișeu unic național, adică solicitarea la distanță, într-un singur punct a tuturor actelor permisive necesare agentului economic, cheltuielile mediului de afaceri se vor reduce și mai mult

După cum a informat anterior INFOTAG, reforma a fost realizată la inițiativa premierului cu participarea Consiliului Economic, a Ministerului Economiei și Infrastructurii şi cu suportul experților Corporației Financiare Internaționale din cadrul Grupului Băncii Mondiale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...