37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Refoma fiscală: 3 ani pentru repatrierea mijloacelor bănești

Refoma fiscală: 3 ani pentru repatrierea mijloacelor bănești

31.07.20182.946 views Monitorul Fisc.md
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Termenul de repatriere a mijloacelor bănești, a mărfurilor și serviciilor provenite din tranzacțiile economice externe – contracte vânzare-cumpărare, barter, export în regim de consignație etc, se va majora de 2 la 3 ani.
Prevederea este inclusă în pachetul legislativ elaborat în vederea reformării domeniului fiscal, votat joi, 26 iulie, de Parlament.

De asemenea, se va majora de la un an la 3 ani și termenul de repatriere a mijloacelor bănești și materiale prevăzute în contractele de prelucrare și cele de leasing.

Totodată, s-a stabilit termenul de repatriere pentru alte tranzacții economice externe, ce nu sunt reglementate expres de lege, cum ar fi contractele de împrumut, toate termenele fiind de până la 3 ani.

O altă modificare este micșorarea amenzii pentru nerespectarea termenelor de repatriere a mijloacelor băneşti și a celor materiale. Aceasta se va reduce de la 0,1% la 0,05% pentru fiecare zi calendaristică de întârziere din suma mijloacelor nerepatriate.

În același timp, cuantumul amenzii pentru nerepatrierea acestor mijloace nu va putea depăși 18% din valoarea mijloacelor bănești sau cele materiale. În prezent, legea prevede că acest cuantum nu poate depăși 40%.

Potrivit documentului, modificările propuse urmăresc crearea condițiilor favorabile pentru business și micșorarea presiunii asupra agenților economici rezidenți ai Republicii Moldova care efectuează tranzacții economie externe.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...