37.9k
Home  »  Articole  »  Fiscalitate   »   Recunoașterea venitului din vânzarea unei clădiri, impozitarea cu TVA: explicațiile Serviciului Fiscal de Stat

Recunoașterea venitului din vânzarea unei clădiri, impozitarea cu TVA: explicațiile Serviciului Fiscal de Stat

Incertitudinile noastre, în primul rând, țin de data la care vânzătorul urmează să recunoască venitul din vânzarea unei clădiri și obligațiile fiscale privind TVA din această tranzacție în situația în care tranzacția se derulează pe parcursul a două perioade fiscale (ani). În acest sens am solicitat explicații de la organul abilitat de stat cu funcții de control privind respectarea legislației fiscale – Serviciul Fiscal de Stat. Astfel, am formulat întrebări la care am solicitat explicați...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

 1. Negara Ghenadie spune:

  mersi de informatii
  mesajul din scrisoarea SFS consta in: „prezentele explicații sunt elaborate în temeiul art. 133 alin.(2) p.26) din Codul fiscal și nu constituie act normativ. Dreptul de interpretare a actelor legislative și normative, în corespundere cu art. 3 alin.(5) din Codul fiscal și art. 71 din Legea privind actele legislative nr.100-XV din 22.12.2017, revin organelor care le-au emis”.

  cu stima,
  gn

  PS nu intelegem concluzia SFS „eliberarea facturii fiscale și, respectiv, obligația de calculare a TVA în baza ei, emisă anterior înregistrării la organul cadastral a drepturilor patrimoniale de către cumpărător nu este restricționată de faptul înregistrării dreptului de proprietate în registrul bunurilor imobile”

  PPS am recitit de mai multe ori normele CF la acest aspect (cu momentul apartiei obligatie fiscale in cazul livrarii bunurilor imobile si eliberarea facturii fiscale), chiar nu intelegem concluzia de mai sus. in intelegerea noastra situatia analizata este expres reglementata de CF, iar aplicarea sintagmei „nu este restrictionat” nu este aplicabil cazului.

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...