37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Recomandările OECD vor facilita accesul producătorilor noștri din industria agroalimentară pe piețele externe

Recomandările OECD vor facilita accesul producătorilor noștri din industria agroalimentară pe piețele externe

18.06.2020340 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Accesul direct al producătorilor autohtoni din industria agroalimentară pe piețele externe, precum și integrarea acestora în lanțurile de valori globale au fost principalele subiecte abordate la webinarul de astăzi, lansat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) cu participarea ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

În cadrul evenimentului de astăzi, experții OECD au evaluat gradul de integrare a producătorilor din industria agroalimentară din țara noastră în lanțurile de valori globale, venind cu un set de recomandări și măsuri privind revizuirea politicilor Republicii Moldova pe procesul de integrare în piețile externe, susținerea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și depășirea obstacolelor create ca urmare a pandemiei.

„În contextul crizei pandemice, sectorul agroalimentar din Republica Moldova a devenit și mai vulnerabil la diverse provocări. În aceste condiții, fermierii și furnizorii locali trebuie susținuți mai mult ca niciodată. Evaluarea și experiența OECD este una valoroasă, care, cu siguranță, ne va ajuta să integrăm producătorii din industria alimentară în lanțurile de valori globale. De asemenea, susținerea OECD ne va permite să ajustăm politicile de intervenție pentru a acorda și mai mult suport întreprinderilor mici și mijlocii”, a declarat Sergiu Railean.

Potrivit ministrului Sergiu Railean, sectorul agroalimentar, ca pondere în produsul intern brut, se află pe locul doi după sectorul serviciilor și ocupă primul loc în ceea ce privește contribuția la creșterea economică.

Webinarul de astăzi face parte din seria de evenimente online organizate de OECD în perioada 27 mai – 25 iunie privind răspunsurile țărilor Parteneriatului Estic la criza pandemică, precum și evaluarea statutului integrării țărilor membre în lanțurile de valori globale și accesul direct la piețele externe.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...