37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Promovarea schimburilor comerciale între Moldova și SUA

Promovarea schimburilor comerciale între Moldova și SUA

08.11.2019349 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Moldova și SUA intenționează să intensifice relațiile de colaborare în domeniul vamal și facilitării comerțului și să impulsioneze schimburile comerciale cu produse agricole. Acest subiect a fost discutat în cadrul unei întrevederi a Directorului interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban și reprezentanți ai autorităților naționale de resort (MADRM, ANSA) cu membri ai Departamentului de Agricultură din Carolina de Nord (SUA) și reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor oficiale, administrația vamală și-a exprimat voința de a identifica noi posibilități de promovare a dialogului cu mediul de afaceri, inclusiv cu antreprenorii străini, în scopul facilitării activității acestora și stimulării schimburilor comerciale între cele două state, în special în ceea ce privește produsele agroalimentare.

Totodată, în vederea avansării în realizarea angajamentelor și obiectivelor strategice ale instituției, autoritatea vamală și-a reconfirmat preocuparea pentru simplificarea continuă a procedurilor vamale și dezvoltarea unor noi instrumente de facilitare a comerțului internațional.

În intervențiile sale, Directorul interimar al Vămii, Iurie Ceban, a menționat că una dintre prioritățile instituției rămâne a fi promovarea unei interacțiuni facile dintre mediul de afaceri și organul vamal, reiterând deschiderea administrației vamale pentru soluționarea eficientă a tuturor impedimentelor cu care se confruntă antreprenorii locali sau străini în cadrul operațiunilor vamale.

La rândul lor, reprezentanții delegației SUA au apreciat receptivitatea manifestată de către autoritățile moldovenești, salutând promovarea simplificărilor și facilităților vamale, menite să contribuie la îmbunătățirea climatului de afaceri.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...