37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul HG cu privire la sistemul informațional „e-Autorizație transport”

Proiectul HG cu privire la sistemul informațional „e-Autorizație transport”

05.11.2019600 views particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Conceptului Tehnic privind Sistemul de management integrat este elaborat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii în comun cu Agenția Națională Transport Auto.

În conformitate cu art. 8 alin. (1) din Codul transporturilor rutiere, aprobat prin Legea nr. 150/2014, Agenția  este autoritatea care asigură implementarea documentelor de politici publice și strategiilor naționale de dezvoltare în domeniul transporturilor rutiere, controlează și supraveghează respectarea legislației naționale și internaționale în domeniu de către operatorii de transport rutier și de către întreprinderile ce desfășoară activități conexe transportului rutier.

În conformitate cu prevederile Codului prenotat, toate activitățile regulatorii și de supraveghere efectuate de Agenție urmează a fi efectuate prin intermediul aplicației informatice Sistemul de Management Integrat.

În acest context, a fost elaborat proiectul Conceptului tehnic al Sistemului de management integrat.

Este necesară conceptualizarea Sistemului de Management Integrat în conformitate cu standardele naționale și internaționale în domeniu și implementarea tuturor subsistemelor informatice aferente componentelor funcționale ale Sistemului de management integrat.

Sistemul de management integrat reprezintă o soluție informatică identificată pentru informatizarea proceselor de business aferente activității Agenției Naționale Transport Auto întru eficientizarea exercitării de către ANTA a funcției de monitorizare, reglementare și dezvoltare a transportului rutier pe teritoriul Republicii Moldova.

Persoane responsabile
Elena Cacicovschii – șef Direcție transport, tel. 022250545, e-mail: elena.cacicovschii@mei.gov.md

Proiectul și Nota Informativă

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...