37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul de lege privind politica fiscală și vamală pentru anul 2020, adoptat de Parlament

Proiectul de lege privind politica fiscală și vamală pentru anul 2020, adoptat de Parlament

06.12.2019723 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Politica fiscală și vamală pentru anul 2020 a fost adoptată de către Parlamentul Republicii Moldova în prima lectură.

În discursul său, viceprim-ministrul Serghei Pușcuța a declarat de la tribuna Parlamentului că, prioritatea Guvernului și a Ministerului Finanțelor în raport cu mediul de afaceri și societatea este simplitatea, claritatea și comoditatea procesului de calculare și achitare a impozitelor și taxelor. De asemenea, dl Serghei Pușcuța a punctat faptul că acest prioect a fost consultat cu toate părțile interesate, care au înaintat peste 500 de propuneri, majoritatea regăsindu-se în documentul adoptat de deputați: „Asigurarea unui sistem de taxe just reprezintă o obligație a Guvernului. Aceste prevederi sunt așteptate și necesare mediului de afaceri pentru a-și dinamiza activitatea”.

Proiectul prevede admiterea deducerii a oricăror plăți efectuate salariaților, sau în folosul acestora, din care au fost reținute impozite salariale; modificarea termenului de achitare a TVA la importul de servicii și a accizelor în folosul agenților economici, aplicarea taxării inverse cu TVA pentru livrările de bunuri a agenților economici insolvabili; aplicarea TVA pentru serviciile electronice prestate de agenții economici nerezidenți către populație, scutirea de taxa pentru efectuarea procedurilor vamale a mărfurilor exportate prin trimiteri poștale a căror valoare nu depășesc 1000 euro, precum și anularea obligației de înregistrare a facturilor fiscale în Registrul general electronic al facturilor fiscale. De asemenea, s-a propus instituirea unui regim fiscal simplificat pentru persoanele fizice ce activează în domeniul colectării producției agricole.

La rândul lor, parlamentarii au venit cu mai multe amendamente, care urmează a fi examinate pentru adoptarea în lectura a doua.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...