37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul de lege prin care BNM va putea acorda împrumuturi Fondului de garantare a depozitelor a fost votat în lectura finală

Proiectul de lege prin care BNM va putea acorda împrumuturi Fondului de garantare a depozitelor a fost votat în lectura finală

04.03.2020234 views Bizlaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Parlamentul a adoptat un proiect de lege prin care oferă Băncii Naționale a Moldovei (BNM) dreptul de a acorda împrumuturi Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar, în cazul insuficienței mijloacelor deținute pentru onorarea depozitelor garantate. Condițiile de acordare a împrumuturilor, inclusiv rata dobânzii, vor fi stabilite de Comitetul executiv al BNM. Proiectul a fost votat în lectura finală.

Autorii menționează că proiectul de lege are drept scop aducerea în concordanță a legislației în vigoare cu Legea privind Comitetul Național de Stabilitate Financiară și cu Legea pentru modificarea unor acte legislative, adoptate la finele anului 2018.

O altă modificare ține de garantarea depozitelor persoanelor juridice, pe lângă persoanele fizice. Plafonul de garantare constituie 50.000 de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...