37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul de Ameliorare a Competitivității (CEP II) va fi extins

Proiectul de Ameliorare a Competitivității (CEP II) va fi extins

09.11.2020454 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o ședință online cu echipa Băncii Mondiale, în cadrul căreia s-a discutat despre implementarea sistemului electronic pentru eliberarea actelor permisive (SIA GEAP), acțiunile pentru stimularea utilizării platformei electronice de către autoritățile emitente, precum și despre extinderea Proiectului de Ameliorare a Competitivității (CEP II).

Sergiu Railean a menționat că SIA GEAP, care a fost dezvoltat și implementat cu suportul Băncii Mondiale, vine să materializeze unul din obiectivele promovate de Guvern pentru reducerea poverii administrative și crearea unui mediu de afaceri favorabil, iar odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19, importanța ghișeului unic online a crescut considerabil.

Din momentul lansării sistemului, în iulie 2018, din totalul cererilor depuse, 44% sunt aplicațiile online, ceea ce denotă o solicitare sporită a serviciilor digitale din partea sectorului privat, iar în perioada de pandemie acest indicator a atins cota de 70%.

În context, echipa Băncii Mondiale a apreciat progresul înregistrat privind implementarea sistemului electronic pentru eliberarea actelor permisive, menționând că sunt necesare și alte acțiuni pentru promovarea utilizării platformei electronice.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a discutat despre extinderea Proiectului CEP II. Potrivit ministrului Railean, suportul Băncii Mondiale va permite sprijinirea în continuare a companiilor autohtone cu potențial de export ca să-și dezvolte capacitățile de producere și să acceseze noi piețe, dar și extinderea serviciilor publice disponibile prin ghișeul unic. În rezultaul demersurilor făcute, Ministerul Finanțelor a susținut extinderea și finanțarea adițională a Proiectului CEP II pe activitățile curente ale proiectului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...