37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul Danube Chance 2.0 reprezintă o a doua șansă pentru antreprenorii aflați în dificultate

Proiectul Danube Chance 2.0 reprezintă o a doua șansă pentru antreprenorii aflați în dificultate

11.04.2019563 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

„Proiectul Danube Chance 2.0 oferă un instrument nou de suport antreprenorilor și poate sta la baza creării unor  politici de susținere a sectorului IMM. Experiența internațională demonstrează că nereușita  poate fi un rateu  de moment, dar nu un fapt ce  te poate face să renunți. Trebuie doar să te ajute să înțelegi riscurile, fiind necesar ca instituțiile statului și cele de suport să  identifice acele instrumente de susținere, care ar duce la valorificarea potențialului întreprinderilor”, declarația a fost făcută de Secretarul General de Stat, Iulia Costin, la un  Mic Dejun de Afaceri, desfășurat la ODIMM.

În cadrul discuțiilor, au fost scoase în evidență posibilitățile concrete ale  persoanelor,  care nu au reușit, din diverse motive, să dezvolte o afacere prosperă. Evenimentul a reunit reprezentanți ai Administrației publice centrale, Incubatoarelor de Afaceri, instituțiilor financiare și alte persoane interesate pentru a discuta despre îmbunătățirea instrumentelor de susținere a antreprenorilor aflați în dificultate și a celor care doresc să își  relanseze afacerea pentru profit propriu, dar și pentru a putea contribui la dezvoltarea economică a țării.

Potrivit managerului proiectului Danube Chance 2.0, Elena Rusu, Proiectul propune  antreprenorilor din Regiunea Dunării o nouă șansă prin instrumente de suport precum: analiza cadrului legislativ privind antreprenoriatul și relansarea afacerii, instruiri on-line și off-line în cadrul academiei “Trial and Error”, precum și posibilitatea de a beneficia de mentorat și servicii de consultanță pentru relansarea afacerii.

La rândul său, directorul general interimar al ODIMM, Petru Gurgurov, menționează că teama de eșec,  este principalul motiv pentru care multe persoane cu spirit antreprenorial nu încep o afacere.

Micul Dejun de Afaceri este al doilea din cele  trei evenimente care se vor desfășura pe parcursul implementării Proiectului Danube Chance 2.0 „Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării”, co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Transnațional Dunărea.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...