37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiect: pensia minimă nu va fi mai mică decât minimul de existență

Proiect: pensia minimă nu va fi mai mică decât minimul de existență

25.01.20211.042 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Un PROIECT de lege care prevede că pensia minimă pentru limita de vârstă nu va putea fi mai mică decât cuantumul minimului de existență a fost avizat pozitiv, astăzi, de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități.

Autorii proiectului argumentează că pensia minimă pentru limita de vârstă este cu aproximativ 600 de lei mai mică decât minimul de existență și nu poate asigura supraviețuirea unui pensionar, dar și a persoanelor cu necesități speciale.

”Scopul proiectului este oferirea de către stat a unui trai decent beneficiarilor de pensii pentru limită de vârstă și a pensiei de dizabilități, care, cumulativ, reprezintă peste 630 mii de cetățeni ai Republicii Moldova”, se menționează în nota informativa la proiect.

Autorii proiectului de modificare a Legii privind sistemul public de pensii sunt deputații grupului parlamentar PRO MOLDOVA. Acesta urmează a fi discutat în cadrul celorlalte comisii parlamentare permanente și prezentat spre dezbateri în plenul Legislativului.

Comentarii

  1. Anonim spune:

    de ce care nu au contribuit sau au contribuit cu mai pițin li se adaogă la pensie , li se dă ajutor suplimentar, dar care au contribuit din contul lor mai mult si după părerea lor pensia este mai mare de 3000 lei statul nu le adaoga nimic: unde este echitate, sau ca la medicină -să fim solidari cei care achită mai mult cu cei care achită mai puțin si statul este prieten numai cu unii, unora dîndu-le, altora nu?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...