37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiect: Organizarea și funcționarea Biroului Național de Statistică

Proiect: Organizarea și funcționarea Biroului Național de Statistică

20.06.20181.228 views Particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Biroul Național de Statistică, a prezentat spre dezbateri publice proiectul hotărârii Guvernului cu privire la organizarea și funcționarea Biroului Național de Statistică.

Prezentul proiect, a fost elaborat de către Biroul Național de Statistică, iar prin adoptarea acestuia se urmărește reorganizarea Biroului Național de Statistică prin fuziune (absorbție) cu subdiviziunile teritoriale de statistică și Instituția Publică ”Serviciul informațional al rapoartelor financiare de pe lîngă Biroul Național de Statistică”, precum și ajustarea structurii organizatorice a Biroului, întru sporirea eficienței activității acestuia. Actualmente, Biroul National de Statistică este constituit din aparatul central, structura căruia este compusă din direcţii, secţii şi servicii, iar în calitate de servicii publice desconcentrate, Biroul are direcţii generale, direcţii, secţii şi servicii pentru statistică raionale, cu statut de persoană juridică.

Procesul de reorganizare a Biroului Național de Statistică, va rezulta în crearea unei entități moderne, profesioniste, orientate spre oferirea serviciilor publice de calitate, care va îngloba toate ramurile statisticii oficiale și structurile adiacente, pentru o mai bună funcționare a autorității. Totodată, aceasta va permite eficientizarea și canalizarea resurselor alocate la diferite etape ale procesului de producere a statisticii oficiale, astfel încât statistica oficială să asigure utilizatorii cu date relevante, credibile și în termeni oportuni.

Implementarea prezentului proiect, nu necesită cheltuieli adiționale din partea bugetului de stat, cu excepția indemnizațiilor de eliberare ca rezultat al disponibilizării unor unităţi de personal, în conformitate cu legislația în vigoare.

Persoane responsabile:
Radion Gorea, tel. 022 403 059, Chișinău, str. Grenoble, 106.

Data limită pentru comentarii: 09.07.2018
Proiectul și nota informativă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...