37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiect: Normele privind termenele de achitare a plăților și cotizațiilor

Proiect: Normele privind termenele de achitare a plăților și cotizațiilor

08.05.2019834 views ACAP
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Consiliul de supraveghere publică a auditului prezintă spre consultare publică proiectul CSPA „Cu privire la aprobarea Normelor privind termenele de achitare a plăților și cotizațiilor”

Proiectul elaborat vine să implementeze prevederile art.39 alin.(4) al Legii nr.271/2017 privind auditul situațiilor financiare. 

Legea nr.271/2017 este actul normativ existent de bază, care, prin prevederile art.39 alin.(3), reglementează domeniul vizat de proiectul cu privire la aprobarea Normelor privind termenele de achitare a plăților și cotizațiilor. Cu toate acestea însă, prevederile precitate nu sunt în măsură să acopere reglementările privind termenele de achitare a plăților și cotizațiilor, care urmează a fi îndreptate pentru finanțarea Consiliului de supraveghere publică a auditului.

De asemenea, aprobarea Normelor privind termenele de achitare a plăților și cotizațiilor este o prerogativă exclusivă a Consiliului de supraveghere publică a auditului, competență delegată în conformitate cu prevederile art.39 alin.(4) al Legii nr.271/2017.

Reieșind din sensul prevederilor art.39 alin.(3) și (4) al Legii nr.271/20l7, proiectul elaborat se extinde asupra stagiarilor în audit, auditorilor, entităților de audit, persoanelor fizice pentru admiterea la probele scrise ale examenului pentru obținerea calificării profesionale de auditor, persoanelor fizice pentru recunoașterea certificatelor internaționale în domeniul contabilității si auditului.

IMPORTANT! În acest context solicităm respectuos examinarea proiectului dat și prezentarea propunerilor și a obiecțiilor Dvs la adresa de e-mail membrii@acap.md până la data limită – 12 mai 2019.

Fişiere adiționale proiectului:

NORME privind termenele de achitare a plăților și cotizațiilor

Notă informativă la proiectul  Consiliului de supraveghere publică a auditului „Cu privire la aprobarea Normelor privind termenele de achitare a plăților și cotizațiilor”.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...