37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiect: Instituirea plafonului la calcularea bazei anuale de calcul a CIAS și plafonarea pensiei pentru limită de vârstă

Proiect: Instituirea plafonului la calcularea bazei anuale de calcul a CIAS și plafonarea pensiei pentru limită de vârstă

12.11.2019366 views Particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a inițiat procesul de elaborare a proiectului de lege pentru modificarea  unor acte legislative.  

Scopul proiectului de lege constă în menținerea echilibrului dintre reacția bugetului de asigurări sociale și contribuțiile reale achitate întru asigurarea corelării politicii formării veniturilor sistemului de asigurări sociale cu politica utilizării mijloacelor destinate asigurării.

Proiectul propune instituirea plafonului la calcularea bazei anuale de calcul a contribuției individuale de asigurări sociale, precum și plafonarea pensiei pentru limită de vârstă.

Pentru elaborarea proiectului de lege menționat, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicită prezentarea propunerilor pe marginea acestuia.

Data limită 22.11.2019.

Persoana responsabilă: Russu Carolina, consultant principal al Direcției politici de asigurări sociale și medicale, tel.: 022 26-88-14, email: carolina.russu@msmps.gov.md.

 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...