37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Programul „Prima Casă” pentru angajații din sectorul privat: statul va compensa până la 50% din suma de bază a creditului ipotecar

Programul „Prima Casă” pentru angajații din sectorul privat: statul va compensa până la 50% din suma de bază a creditului ipotecar

30.05.2019772 views Guvernul RM
(2 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Angajații din sectorul privat-participanți la Programul ,,Prima Casă” vor beneficia de compensații de până la 50% din suma din suma de bază a creditului ipotecar. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Regulamentul privind modul de acordare din bugetul de stat a acestor compensații.

Formula de calcul a compensațiilor reiese din costul maxim al unei locuințe de 600 de mii de lei. Statul va compensa treptat până la 50 la sută din suma de bază a creditului ipotecar, care nu include dobânzile aferente, comisionul de garantare și alte plăți bancare. Compensația se acordă lunar, de la aprobarea cererii pentru finanțare până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar.

În cazul în care beneficiarul din sectorul privat este și părinte care are copii, statul va compensa până la 100% din suma de bază a creditului ipotecar.

Mijloacele financiare în acest scop vor fi stabilite anual în bugetul de stat. Pentru anul 2019, sunt prevăzute 20 milioane de lei. Suma respectivă va fi ajustată anual în funcție de solicitările recepționate de la autoritățile publice și resursele disponibile în buget.

Pentru a fi eligibili în cadrul programului, beneficiarii trebuie să întrunească următoarele condiții: costul locuinței nu poate depăși 600 de mii de lei, contribuția proprie inițială trebuie să fie de cel puțin 10% din prețul de procurare a locuinței, restul creditului ipotecar, de rând cu plățile aferente, urmează a fi achitat într-o perioadă de cel mult 25 de ani.

Comentarii

  1. Maria spune:

    Buna ziua,da pina la ce virsta se poate de adresat?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...