37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Producătorii agricoli: modificarea termenului de achitare a impozitului funciar

Producătorii agricoli: modificarea termenului de achitare a impozitului funciar

(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din data de 15 septembrie 2022, s-a decis ca pentru producătorii agricoli, înregistrați ca persoane juridice şi persoane fizice în calitate de întreprinzător, care achită impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar aferent bunurilor imobiliare/terenurilor existente şi/sau dobândite până la data de 25 septembrie 2022, la bugetele locale, conform amplasării obiectelor impunerii, amânarea achitării acestui impozit pentru un termen de 2 luni, până la 25 noiembrie 2022.

Măsurile sunt luate în susținerea producătorilor agricoli. Astfel, li se acordă posibilitatea să efectueze lucrările agricole de toamnă, să strângă recolta anului curent și din veniturile acumulate să achite impozitul funciar.

De menționat că, până în prezent conform prevederilor Codului Fiscal, producătorii agricoli trebuiau să-și onoreze obligațiunea la achitarea acestui impozit până la data de 25 septembrie a fiecărui an.

Decizia aprobată este o confirmare suplimentară a atitudinii de solidaritate a guvernării față de producătorii agricoli aflați în dificultate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...