37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Procedura de vămuire la domiciliu – măsură de facilitare a comerțului legitim

Procedura de vămuire la domiciliu – măsură de facilitare a comerțului legitim

02.08.2019506 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Facilitarea comerțului continuă să reprezinte unul dintre cele mai importante domenii de interes ale Serviciului Vamal. În vederea realizării acestui obiectiv, autoritatea vamală a dezvoltat și implementat procedura de vămuire la domiciliu (PVD).

Procedura de vămuire la domiciliu permite ca plasarea mărfurilor sub un regim vamal să se desfășoare la sediul agentului economic sau în alte locuri desemnate sau aprobate de organul vamal, prin depunerea declarației vamale și a actelor necesare vămuirii doar în format electronic.

Operatorul economic este exonerat de obligativitatea prezentării mărfurilor la terminalele vamale, fapt ce îi conferă o serie de avantaje, precum reducerea timpului, excluderea cheltuielilor pentru deplasare și staționare, dar și eliminarea contactului direct cu organul vamal. În acest fel, riscurile de depășire a termenelor de livrare a mărfurilor sunt mai mici, fiind asigurată respectarea condițiilor contractuale.

Autorizația este eliberată de Serviciul Vamal gratuit, fiind valabilă pe termen nelimitat.

Mai multe informații cu privire la procedura de obținere a autorizației de vămuire la domiciliu pot fi aflate la numerele de telefon: +373 22 574-138, 574-139, 574-198, 574-167.

Serviciul Vamal încurajează operatorii economici să aplice pentru obținerea acestei facilități, beneficiind de întregul suport al funcționarilor vamali din domeniile de profil. Actualmente, 78 de agenți economici dețin autorizații de vămuire la domiciliu.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...