37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Procedura de denunţare a actelor de corupție ar putea fi reglementată prin lege

Procedura de denunţare a actelor de corupție ar putea fi reglementată prin lege

25.05.2018899 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Procedura de denunţare a actelor de corupție și mecanismul de protecție a avertizorilor de integritate ar putea fi reglementat prin lege. Parlamentul a examinat, în ședința de ieri, proiectul Legii privind avertizorii de integritate, pe care l-a votat în prima lectură cu votul majorității deputaților prezenți.

Potrivit autorilor, scopul proiectului este de a institui un mecanism eficient de denunţare a corupţiei şi de protecţie a avertizorilor de integritate, fapt ce va duce la sporirea denunţării practicilor ilegale şi a altor dezvăluiri de interes public.

Noile reglementări, stabilesc modalitatea de sesizare a practicilor ilegale din cadrul entităţilor publice şi private, procedura de examinare a acestora, drepturile avertizorilor de integritate şi măsurile de protecţie a lor, obligaţiile angajatorilor, competenţele autorităţilor responsabile de examinarea unor asemenea dezvăluiri şi ale celor de protecţie a avertizorilor de integritate.

Documentul a fost elaborat în vederea realizării Strategiei naţionale de integritate şi anticorupţie pentru anii 2017-2020, precum și pentru armonizarea cadrului legislativ al Republicii Moldova cu standardele internaţionale în domeniu.

Comentarii

  1. Super contabil spune:

    Ea stai netale, mai incet aici. Unde se poate de gasit proiectul, votat lectura 1?

  2. Super contabil spune:

    Multumesc. 

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...