37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prin intermediul unei aplicații businessul va putea alerta on-line problemele cu care se confruntă

Prin intermediul unei aplicații businessul va putea alerta on-line problemele cu care se confruntă

16.04.2021122 views Consiliul Economic
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Aplicația este elaborată la inițiativa Secretariatului Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul RM.

Experți ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și ai Corporației Financiare Internaționale care lucrează la conceptul aplicației, susțin că prin intermediul acestui soft, pentru prima dată în Moldova se va crea o comunitate virtuală de afaceri.

Prin aplicația descărcată în telefonul mobil, conducătorii companiilor vor putea participa la sondaje scurte, propuse de Secretariatul Consiliului Economic, despre starea de lucruri la moment în diferite sectoare, provocările principale și propuneri de depășire a acestora, astfel oferind informația importantă pentru deciziile luate de Prim-ministru și ministere.

O altă funcționalitate importantă va fi aprecierea oferită de business cu privire la eficiența interacțiunii cu instituțiile statului. În baza aprecierilor va fi format un scor general al instituției, care poate fi utilizat pentru a măsura performanța activității și motiva autoritățile statului să îmbunătățească continuu condițiile de desfășurare a afacerilor.

Antreprenorii, prin intermediul acestei aplicații,  vor putea în mod anonim să raporteze și abuzurile din partea instituțiilor statului. De exemplu un organ de control decide stoparea activității unei întreprinderi neavând temei legal.

Totodată prin aplicație antreprenorii, periodic vor fi informați despre evenimente, proiecte de acte normative care le pot afecta serios activitatea. Totodată va fi solicitată participarea comunității de afaceri în a comenta și îmbunătăți actele normative.

De menționat că rolul principal al aplicației este de a impune  o responsabilizare a instituțiilor statului de a face reforme și îmbunătățiri eficiente cu impact, care să fie resimțite de business în mod practic și nu doar formal. Secretariatul Consiliului Economic periodic va procesa și analiza datele, expediindu-le instituțiilor care au deficiențe în comunicarea și conlucrarea cu comunitatea de afaceri.  În cazul în care acestea nu vor fi depășite, problema va fi adusă în vizorul Prim-ministrului cu recomandări de soluționare a acesteia.

Compania dezvoltatoare a aplicației, contractată de BERD, este în proces de elaborare a softului, care urmează să fie disponibil din toamna anului 2021.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...