37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prima ședință din acest an a Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective

Prima ședință din acest an a Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La data de 28 februarie 2020, Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a prezidat prima ședință din acest an a Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective. Pe agenda discuțiilor au fost examinate mai multe subiecte printre care examinarea proiectelor cu privire la restanțele la plata salariilor în diferite sectoare, impozitul pe venit achitat de instituțiile medico-sanitare publice si private.

Președintele CNCNC, Anatol Usatîi, susține inițiativele de modificări și completări la legislație, inițiate de membrii CNCNC, scopul acestora fiind de a îmbunătăți activitatea angajaților din instituțiile statului și din companiile private.

În cadrul ședinței, au fost aprobate și semnate proiectele a trei Convenții colective la nivel național care vor  contribui la reglementarea relațiile de muncă între angajați și angajatori în Republica Moldova, și anume Convenția privire la Tabelul de evidență al timpului de muncă; Convenția cu privire la concediile de odihnă anuale, și Convenția pentru aprobarea modificărilor și completărilor în Convenția colectiva (nivel național) nr. 4 din 25 iulie 2005 ,,Cu privire la modelul Contractului individual de munca”

Membrii comisiei au susținut proiectele prezentate, cu unele propuneri de îmbunătățire și considerare pentru viitor, inclusiv pentru a fi puse în discuții în cadrul grupurilor de lucru sectoriale, comisiilor ramurale pentru consultări și negocieri colective.

De asemenea, în cadrul primei ședințe membrii CNCNC, au aprobat Planul de activitate al CNCNC pentru semestrul I al anului 2020.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...