37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prim ministrul RM în discuții cu Ambasadorul SUA și un investitor american despre modernizarea vămilor

Prim ministrul RM în discuții cu Ambasadorul SUA și un investitor american despre modernizarea vămilor

09.03.2020297 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Prim-ministrul Ion Chicu a discutat cu Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, și cu Marc Morelli, vicepreședintele companiei „International Business Development”, despre intenția de a implementa  un proiect care prevede scanarea integrată a frontierei Republicii Moldova. La ședință au participat și responsabili de la Serviciul Vamal și Ministerul Finanțelor.

Proiectul presupune investiții de câteva milioane de dolari pentru instalarea de software, dotarea posturilor vamale cu echipament modern, sisteme de scanare cargo și a automobilelor. Toată informația scanată va fi stocată într-o bază de date, în cadrul unui centru de comandă.

Menirea proiectului este de a optimiza și eficientiza maximal procedurile vamale. Prin reducerea implicării factorului uman și digitalizarea proceselor, proiectul va contribui la reducerea contrabandei, va determina creșterea veniturilor Serviciului Vamal și va face Moldova o țară atractivă pentru partenerii externi.

În prima fază, se va implementa un proiect pilot la una din cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei. Ulterior, acesta va fi extins la nivel național.  

Ion Chicu a salutat ideea și a asigurat investitorul de tot sprijinul necesar: „Suntem deschiși pentru colaborare. Vă doresc succes în implementarea proiectului pilot”.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...