37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prim-ministrul interimar: Republica Moldova nu își poate permite un lockdown economic

Prim-ministrul interimar: Republica Moldova nu își poate permite un lockdown economic

21.01.2021717 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a prezidat la data de 20 ianuarie 2020, prima ședință a Guvernului în exercițiu. În debutul ședinței, prim-ministrul interimar a dat asigurări că acest Guvern va face tot posibilul ca să asigure continuarea politicilor publice.

„Acest Guvern va face tot posibilul, în condițiile actuale, deloc ușoare,  inclusiv din punct de vedere politic, ca să continuăm lucrurile în albia normalității și în strictă conformitate cu cadrul  juridic, pentru a menține situația sub control până la formarea noului Guvern. Evident că un Guvern interimar nu poate face miracole, dar poate oferi siguranța necesară că lucrurile nu vor degrada în fața crizelor cu care ne confruntăm. Vă îndemn să evităm politica la maxim și să ne concentrăm exclusiv pe profesionalism. Să fim demni și să ne facem lucrul în mod corect, sincer și deschis, până la învestirea unui nou Guvern”, a precizat Aureliu Ciocoi.

„Chiar dacă se atestă o scădere semnificativă a cazurilor, acest lucru nu trebuie să ne relaxeze. Cunoaștem cât de perfid este acest virus, astfel nu excludem o eventuală creștere a numărului de cazuri de infectări. Prin urmare, vin cu rugămintea către toți cetățenii Republicii Moldova, către instituțiile medicale, instituțiile de învățământ, structurile private sau publice, să respectăm în continuare măsurile de protecție pentru a nu permite un nou val de infectări. Republica Moldova nu își poate permite un lockdown economic, prin urmare suntem obligați să ne protejăm și să respectăm măsurile epidemiologice pentru a nu permite acestui virus să atingă cifre semnificative de infectări”, a conchis premierul interimar.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...