37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prim–ministrul a discutat cu reprezentanții Comunității Contabililor din RM

Prim–ministrul a discutat cu reprezentanții Comunității Contabililor din RM

08.07.2020484 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ion Chicu a discutat, în cadrul unei ședințe online, cu reprezentanții Comunității Contabililor din RM. Au fost abordate principalele probleme confruntate zilnic de contabili, inclusiv impactul modificărilor operate în codul Fiscal și proiectele care urmează a fi implementate în perspectivă.

A fost analizat proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea conceptului Sistemului informațional automatizat „Registrul electronic al angajaților”, fiind efectuate ultimele ajustări.

La ședință s-a vorbit și despre impedimentele apărute în utilizarea noilor funcționalități  SIA  „e-Factura”. Serviciul Fiscal de Stat și IP „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” vor continua lucrările pe tot parcursul anului pentru asigurarea îmbunătățirii continue a sistemului.  

„Mergem cu e-uri pe toate domeniile vieții, trebuie să ne acomodăm. Reformele sunt necesare, inclusiv în mediul de afaceri”, a subliniat premierul.

Membrii Clubului au semnalat câteva lacune din legislație, mai ales ce țin de necesitatea ajustării Normelor consumului de combustibil în transportul auto, anularea taxei pentru parcaj și procesul anevoios de notificare la CNPDCP a companiilor care prelucrează date cu caracter personal.

Următoarea ședință cu reprezentanții Comunității Contabililor va avea loc săptămâna viitoare. Atunci vor fi discutate și chestiuni ce țin de domeniul social și de sănătate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...