37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prim-ministrul a avut o ședință cu reprezentanții Grupului Contabililor. S-a abordat problema controalelor fiscale și a carențelor în serviciile electronice

Prim-ministrul a avut o ședință cu reprezentanții Grupului Contabililor. S-a abordat problema controalelor fiscale și a carențelor în serviciile electronice

09.09.2020599 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Prim-ministrul a discutat cu reprezentanții Grupului Contabililor din Republica Moldova. În cadrul ședinței online au fost abordate principalele impedimente confruntate de contabili în perioada pandemiei.

A fost abordată problema controalelor fiscale și enunțate carențele în serviciile electronice. Contabilii au expus necesitatea eficientizării și transparentizării acestora. Totodată, au venit și cu sugestii de măsuri bugetar-fiscale care urmează a fi examinate pentru a fi incluse în planificarea de anul viitor.

Participanții la ședință au venit cu propuneri la modificarea Codului muncii și aplicarea unor prevederi specifice pentru diferite categorii de angajați.

Ion Chicu a salutat cooperarea și propunerile constructive și a sugerat menținerea dialogului permanent dintre autorități și reprezentanții sectorului contabil. Șeful Guvernului a propus să se țină cont de situația reală din societate și de dificultățile generate de pandemie: „Se pare că pandemia nu va avea un termen scurt. Trebuie să acționăm conștient și responsabil în luarea deciziilor, să avem grijă de banii publici pentru a asigura un echilibru social și economic”, a menționat premierul Chicu.

Toate propunerile vor fi discutate și analizate pe platformele de lucru ale autorităților responsabile.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...