37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Prețurile produselor social importante – în vizorul Serviciului Fiscal de Stat

Prețurile produselor social importante – în vizorul Serviciului Fiscal de Stat

27.03.2020577 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ca urmare a sesizărilor multiple parvenite din partea societății, sub aspectul majorării prețurilor de comercializare a produselor social importante (măști medicinale, mănuși medicinale, dezinfectanți medicali), Serviciul Fiscal de Stat, întreprinde acțiuni de verificare a contribuabililor ce practică genul de activitate, comerț cu amănuntul al produselor farmaceutice.

Zilnic, autoritatea fiscală monitorizează activitatea a 812 farmacii, privind prețurile de livrare a produselor social importante, în vederea respectării prevederilor legislației în vigoare.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, au fost efectuate 54 controale fiscale, în rezultatul cărora au fost stabilite 6 cazuri de încălcare fiscală.Începând cu data de 27 martie 2020, Serviciul Fiscal de Stat în comun cu Inspecția Financiară va desfășura zilnic verificări la farmacii, unități de comerț cu amănuntul și cu ridicata, în scopul verificării respectării modului de formare a prețurilor de comercializare a produselor social importante.

P.S. În cazul când consumatorul final constată o majorare a prețurilor la mărfurile social importante, față de perioadele anterioare, informația poate fi comunicată la Linia Centrului de apel al Serviciului Fiscal de Stat 0 8000 1525

Vezi AICI Lista produselor social importante, conform Hotărârii Guvernului nr. 774 din 26.06.2016

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...