37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Premierul a convocat o ședință menită să examineze evoluția reeșalonării creditelor

Premierul a convocat o ședință menită să examineze evoluția reeșalonării creditelor

12.05.2020381 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Premierul a condus o ședință dedicată examinării mecanismelor de reeșalonare a creditelor oferite de băncile comerciale și instituțiile nebancare.

Banca Națională a Moldovei a informat despre faptul că băncile comerciale reeșalonează creditele oferite persoanelor juridice și fizice. Procedura de reeșalonare a creditelor va putea fi realizată până pe data de 30 iunie 2020. Accesibilitatea procedurii este probată de numărul mare de debitori care au aplicat-o. 

Regulatorul național se așteaptă că efectele crizei economice generate de restricțiile impuse pentru gestionarea situației epidemiologice vor fi resimțite în sectorul bancar în lunile iulie și august. A fost menționat că măsurile de reeșalonare a creditelor trebuie întreprinse astfel încât să nu determine apariția problemelor de lichiditate și de capital în sectorul bancar.

Comisia Națională a Pieței Financiare a informat despre creșterea ratei de reeșalonare a creditelor în sectorul instituțiilor de finanțare non-bancare, unde au fost renegociate cca 11% din contracte. CNPF lucrează la elaborarea unui proiect de lege menit să ofere un nivel de protecție a debitorilor persoane fizice care au contractat credite și au dificultăți cu rambursarea.

Au fost discutate mecanismele de subvenționare a dobânzii pentru creditele oferite de băncile comerciale și posibilitatea răspândirii lor asupra instituțiilor de finanțare non-bancare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...