37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Precizări privind scanarea carnetelor de muncă

Precizări privind scanarea carnetelor de muncă

04.07.20182.834 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale a iniţiat procesul de scanare a informaţiei din carnetele de muncă pentru perioada de până la 01.01.1999. Instituţia s-a conformat prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 426 din 15.05.2018 cu privire la unele aspecte ce ţin de evidenţa stagiului de muncă.

Potrivit Clarei Sorocean, şef direcţie generală evidenţa individuală a contribuţiilor, conform Hotărârii Guvernului nr. 426 din 15.05.2018, fiecare angajator este obligat să prezinte la Casa Teritorială de Asigurări Sociale (CTAS) de la locul de înregistrare carnetele de muncă a persoanelor asigurate angajate prin contract individual de muncă; persoanele aflate în relaţii de muncă sau în alte forme de ocupare a forţei de muncă, în baza carnetului de muncă, care au avut perioade de activitate de muncă înainte de 1 ianuarie 1999, nu au atins încă vârsta de pensionare şi nu primesc pensie pentru limită de vârstă în sistemul public de asigurări sociale.

Carnetele de muncă se depun de către angajator, în original, împreună cu o listă de angajaţi, în care se indică codurile personale de asigurări sociale CPAS sau codul IDNP. Casele teritoriale primesc de la angajatori carnetele de muncă în baza unui act de predare-primire, care se completează în două exemplare. Unul revine angajatorului, iar al doilea rămâne la CTAS.

Modul şi graficul de scanare a fost aprobat printr-un act normativ intern al Casei Naţionale de Asigurări Sociale. Astfel, în rubrica ,,Pentru plătitorii de contribuţii'', compartimentul "Regulamente" poate fi găsit "Regulamentul privind scanarea informaţiei din carnetele de muncă pentru perioada realizată până la 01.01.1999" (RO, RU), aprobat prin Ordinul Preşedintelui CNAS nr. 67-A din 18.05.2018. Tot aici poate fi găsit şi „Graficul de prezentare de către angajatori a carnetelor de muncă" la CTAS.

Comentarii

  1. Anonim spune:

    Buna ziua! Pentru persoanele care sunt la pensie dar care continuie sa lucreze tot trebuie prezentate carnetele?Multumesc anticipat.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...