37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Precizări cu privire la încadrarea veteranilor de război în sistemul de asigurare medicală obligatorie

Precizări cu privire la încadrarea veteranilor de război în sistemul de asigurare medicală obligatorie

25.01.2021228 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină precizează că acordarea sau suspendarea statutului de persoană asigurată de Guvern în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală veteranilor de război este efectuată în baza listelor de evidență nominală prezentate de Ministerul Apărării.

CNAM a încheiat la finele lunii decembrie 2020 un acord cu Ministerul Apărării cu privire la furnizarea datelor referitoare la veteranii de război şi participanții la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobîl.

Prin acest acord, ministerul prezintă în mod electronic informația cu privire la categoriile vizate.

În acelaşi timp, prin Hotărârea nr. 931 din 22 decembrie 2020 a Guvernului a fost ajustat conținutul Regulamentului privind acordarea/suspendarea statutului de persoană asigurată în sistemul AOAM.

Astfel, veteranilor de război li se oferă statutul de asigurat de Guvern din data înregistrării cu statut de veteran de război la organul administrativ-militar teritorial, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2021.

Până la data de 21 ianuarie, în baza listelor de evidență nominală prezentate de către Ministerul Apărării, CNAM a acordat statut de persoană asigurată la peste 27 de mii de veterani de război.

Amintim că, urmare a unor modificări efectuate în articolul 4 al Legii cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, veteranii de război şi participanții la lichidarea consecințelor avariei de la C.A.E. Cernobîl au fost incluși în categoriile persoanelor neangajate pentru care calitatea de asigurat o are Guvernul. Decizia respectivă a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...