37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Poliţa de asigurare pe suport de hârtie nu va mai fi obligatorie

Poliţa de asigurare pe suport de hârtie nu va mai fi obligatorie

30.07.20181.674 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Poliţa de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pe suport de hârtie va fi exclusă. Parlamentul a adoptat în şedinţa de joi, 26 iulie, mai multe modificări la Legea cu privire la asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, care prevăd înlocuirea noţiunii de „poliţă de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM)” cu cea de „statut de persoană asigurată”.

Astfel, persoanele asigurate nu vor mai fi obligate să prezinte poliţa de asigurare pe suport de hârtie atunci când se vor adresa în instituția medicală pentru a beneficia de servicii medicale sau medicamente compensate.

De asemenea, va fi simplificată procedura de activare și dezactivare a statutului de asigurat. În acest sens, agenţii economici şi instituţiile abilitate de ţinerea evidenţei persoanelor asigurate de stat vor furniza informația prin intermediul canalelor electronice de raportare, fără a se deplasa la sediul agenţiei teritoriale a CNAM pentru a ridica poliţele AOAM pe suport de hârtie.

Noile prevederi vor avea un impact sporit și asupra persoanelor care achită prima de asigurare în sumă fixă prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay, precum şi asupra cetăţenilor moldoveni aflaţi peste hotarele ţării, care achită prima respectivă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...