37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Plăți sociale mai accesibile, prin intermediul serviciului guvernamental MPay

Plăți sociale mai accesibile, prin intermediul serviciului guvernamental MPay

15.12.2020526 views Guvernul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Executivul a aprobat proiectul de hotărâre, la data de 14 decembrie 2020, elaborat în scopul aducerii în concordanță a actelor normative ale Guvernului cu prevederile Legii privind implementarea distribuirii prestațiilor sociale prin serviciul guvernamental de plăți electronice MPay.

Pe lângă componenta de încasare a plăților, Serviciul MPay va asigura distribuirea de plăți de la bugetul public național către persoane fizice. În acest sens, beneficiarii de plăți de la bugetul public național au libertatea și comoditatea de a alege orice prestator de servicii de plată conectat la serviciul MPay prin orice metodă de plată legal disponibilă, în orice locație din țară.

De asemenea, proiectul prevede ca sumele prestațiilor sociale stabilite și nesolicitate de beneficiari în decurs de 12 luni consecutive se suspendă și se reiau în plată din luna adresării, acestea fiind achitate retroactiv, iar plata pensiilor se reia din luna suspendării, fără nici o limitare în termen.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...